Blog

Wie beheert jouw Facebookprofiel nadat je bent overleden?

Deel deze pagina
Facebook

Facebook introduceerde deze week een nieuwe functie in België: de herdenkingsstatus. Je kan vanaf nu aangeven wie je Facebookprofiel mag beheren nadat je overleden bent.

Met deze herdenkingsstatus zorgt Facebook ervoor dat je familie of vrienden het eenvoudiger hebben om op je profiel een laatste boodschap of informatie over een herdenkingsdienst te plaatsen. Zonder deze functie is het voor hen een heel gedoe om aan je logingegevens te geraken of toegang te krijgen tot je profiel.

De persoon die je toegang geeft tot je profiel kan een vastgezet bericht op je profiel plaatsen, reageren op vriendschapsverzoeken en je profielfoto en omslagfoto bijwerken. Hij of zij kan echter niet aanmelden op jouw account, zaken wijzigen of verwijderen van je tijdlijn, berichten lezen of vrienden verwijderen.

Deze functie kan je activeren door bovenaan te klikken op “instellingen”, vervolgens links op “beveiliging” en als laatste te klikken op “bewerken” naast “contactpersoon voor accounts met herdenkingsstatus”. Daar kan je de naam van de contactpersoon opgeven. Let wel: je moet met hem of haar bevriend zijn op Facebook.

Facebook Herdenkingsstatus

Vraag uw gratis websiteanalyse aan!

Brengt uw website niet het rendement die u voor ogen had?
Blijft het aantal klanten op uw website achter?

Vraag dan nu uw gratis website analyse aan en onze expert Louis vertelt u in een 5-minuten video waar de grootste problemen zitten.