Realisaties

Technische uitdagingen voor Drupal-website

Drupal

CVO GENT is het enige stedelijke centrum voor volwassenenonderwijs in Oost-Vlaanderen. Dit centrum staat voor unieke, traditionele en vernieuwende opleidingen binnen de pijlers ambachten, techniek, voeding, talen, ICT en algemene vorming. We namen de bestaande Drupal 7-website over van een andere webontwikkelaar omdat deze de technische uitdagingen te hoog gegrepen vond.

Trivali = technische partner

Zodra we de website hebben overgenomen, zijn eerst de beveiligingsupdates uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de website terug up-to-date is, en minder kans heeft om gehackt te worden. In totaal waren er 24 updates voor deze website beschikbaar.

Hernieuwde focus

Na de updates hebben we ons vooral de vraag gesteld, wat is het belangrijkste onderdeel aan deze website? Snel kwamen we tot het besluit dat dit de nieuwsartikelen en opleidingen waren. We hebben de homepage aangepast, zodat de bezoeker snel de focus kan leggen op de nieuwsartikelen & opleiding die CVO Gent aanbiedt.Het design werd – op basis van de bestande huisstijl en het logo – door onze designster Janis uitgewerkt en na goedkeuring verder afgewerkt.

Herprogrammatie weergave modules & cursussen

In de vorige versie kreeg je als je op een opleiding klikt een pop-up met daarin de nodige informatie over de cursus. Wegens de lange laadtijden en de beperkte gebruikersvriendelijkheid van de bezoeker toe, hebben we dit geherprogrammeerd zodat een bezoeker naar een nieuwe pagina doorklikt met hierin alle informatie over de cursus. Naast snellere laadtijden en meer mogelijkheden tot het bieden van informatie zorgen deze extra pagina’s ook voor verbeterde vindbaarheid op het web.

Onze expertise nodig?

Contacteer ons voor een afspraak. De koffie zal klaarstaan. ☕

Vraag uw gratis websiteanalyse aan!

Brengt uw website niet het rendement die u voor ogen had?
Blijft het aantal klanten op uw website achter?

Vraag dan nu uw gratis website analyse aan en onze expert Louis vertelt u in een 5-minuten video waar de grootste problemen zitten.