fbpx Kilometerheffing in België | Trivali - webdesign Lochristi

Sluit menu

Menu

Kilometerheffing in België

Optimaal geïnformeerd en in regel met de wetgeving

Transport en Logistiek Vlaanderen vroeg ons om een campagnewebsite op te zetten om hun leden en niet-leden te informeren over de stand van zaken en de dienstverlening die zij hen kunnen aanbieden rond de kilometerheffing voor vrachtwagens die sinds 1 april 2016 van kracht ging. Hun systeem van afrekenen is namelijk een uitzondering op de standaard waarbij de transporteur achteraf via domiciliëring betaalt. Op deze campagnewebsite wordt dit systeem haarfijn uitgelegd en de transporteur aangemoedigd om zich voor dit systeem te registreren.

We ontwierpen en ontwikkelden deze website in Drupal 8. We schreven er een blogpost over: "Drupal 8: onze eerste ervaringen". Daarnaast stonden we ook in voor het plaatsen van de teksten en gaven we advies over presentatie van de teksten en de foto's op de site.

Wat is de kilometerheffing?

Vanaf 1 april 2016 geldt in België een kilometerheffing. Ieder tolplichtig voertuig moet uitgerust zijn met een On Board Unit (OBU). Hiermee worden de tolplichtige kilometers automatisch geregistreerd en door de toluitbater afgerekend. Zonder werkende OBU mag een tolplichtig voertuig niet op de weg rijden, ongeacht of dit voertuig uitsluitend op niet-tolplichtige wegen rijdt.

Diverse spelers in de transportsector bieden een abonnementssysteem met pay-and-go aan waarbij de transporteurs op voorhand een bedrag op een rekening stort waarna de gereden kilometers afgerekend worden.