fbpx RetailDetail | Trivali - webdesign Lochristi

Sluit menu

Menu

RetailDetail

RetailDetail, de leidende b2b-retailcommunity in de Benelux, houdt retailprofessionals up-to-date met online en offline publicaties

RetailDetail houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het retail-landschap aan de hand van onder meer artikels over retailcommunicatie, interviews en evenementen. Om de groei van de website te kunnen bestendigen, werd in 2015 beslist om hun toenmalige Joomla-website om te zetten naar Drupal en de functionaliteit verder uit te breiden. Tot op heden worden er nog elke maand aanpassingen, nieuwe functionaliteit en updates uitgevoerd.

Een blik op de functionaliteiten

Voor zo'n uitgebreide site als RetailDetail is een standaard Drupal-installatie niet voldoende. Verschillende uitbreidingen (op maat of standaard) waren nodig om deze grote site gebruikersvriendelijker en sneller te maken. We sommen de belangrijkste hieronder kort op. 

Domain access: opsplitsing per domeinnaam

RetailDetail is actief in heel Europa. Voor de verschillende landen is er gekozen om een aparte domeinnaam (.be, .nl en .eu) te registreren met elk land hun eigen specifieke content. Om niet gebruik te maken van verschillende platformen voor elk land/domeinnaam, is er gekozen om alle content op één centraal platform in te voegen. Met de module domein access kan de redactie van RetailDetail met enkele klikken aangeven op welk domeinnaam de content mag geplaatst worden.

Custom banner module

We ontwikkelde een custom banner module. Deze module bevat een statistieken functie zodat er kan nagekeken worden hoeveel keer er precies geklikt is op een specifieke banner, dit in de geselecteerde periode. Daarnaast heeft de redactie de mogelijkheid om zelf de positie en een nieuwscategorie te selecteren waar de banner getoond zal worden.

SSL Certificaat

Sinds september 2016 heeft RetailDetail ook een eigen SSL-certificaat. Dankzij het gebruik van het SSL-certificaat is er steeds een groen slotje te zien in de adresbalk van de browser. Deze optie dient vooral om de veiligheid naar de bezoekers toe te garanderen, maar heeft als leuke bijkomstigheid dat de website hoger in de zoekresultaten terechtkomt.

Fotogalerij (innovaties)

Eén van de nieuwe functionaliteiten is de pagina “Innovaties”, op deze pagina vindt u verschillende fotoreportages terug. Om de foto’s mooi weer te geven hebben we gebruik gemaakt van 2 verschillende flexsliders die aan elkaar gekoppeld zijn. Eén flexslider zorgt ervoor de thumbnails zichtbaar zijn terwijl de andere flexslider de hoofdfoto van de geslecteerde thumbnail toont.

Onderhoud

Op regelmatige tijdstippen zorgen we ervoor dat er security updates van Drupal geïnstalleerd worden. Dit is nodig zodat de website optimaal & en veilig blijft werken voor alle gebruikers. Alvorens de updates live komen worden ze eerst lokaal getest zodat de website steeds optimaal blijft werken.