Trivali webdevelopment

Drupal 8

Externe gegevens in uw Drupal-website inladen wordt eenvoudig dankzij Drupal migrate en Trivali.

Heeft u ook het probleem dat uw uitgebreide productinformatie in een aparte databank zit en deze regelmatig wijzigt? Dient u dan telkens uw website (te laten) aanpassen om alles weer gelijk te krijgen, maar u heeft even geen tijd en uw webmaster is ziek of met verlof?

Uw website is dus niet meer up-to-date en (potentiële) klanten krijgen dus de verkeerde informatie waardoor een verkoop wordt misgelopen én de klant ontgoocheld afdruipt. Niet leuk!

Drupal Migration

Drupal migrate lost het op!

Heeft u een Drupal-website, dan kunnen onze experts van Trivali u helpen met het bouwen van een migratiescript dat op geregelde tijdstippen de gegevens inlaadt in de database van uw site. Het migratiescript bouwen we op het framework van “Drupal migrate”. De gegevens kunnen zowel ingeladen worden uit een CSV-bestand, een andere databank (SQL, MySQL, …) of zelfs een externe server die via het web toegankelijk is.

Praktijkvoorbeeld: Q-connect, van Filemaker naar Drupal 8

Een interessant voorbeeld is Q-connect, een Europese verdeler van kantoormateriaal, dat Trivali een migratiescript liet bouwen om een duizendtal producten uit hun Filemaker-databank en de bijhorende productfoto’s en meertalige productfiches in één beweging te migreren naar hun nieuwe Drupal 8-website. De gegevens zaten dus verspreid over verschillende bronnen (Filemaker, netwerkdrive, enz …) maar hadden gelukkig een vrij gestandaardiseerde naamgeving (een voorwaarde voor een goed script).

De interne IT’er van Q-connect exporteert de gegevens uit Filemaker naar CSV. Het CSV-bestand wordt dan op regelmatige tijdstippen samen met de foto’s en productfiches op de webserver geplaatst. Met één druk op de knop start het script met het invoeren van de gegevens: nieuwe producten worden toegevoegd en bestaande aangepast. De foto’s en productfiches worden automatisch gekoppeld aan de juiste producten en binnen de minuut staat de website foutloos up-to-date.

Migrate Script

Ook voor het migreren van een ander CMS naar Drupal

Drupal Migrate werd in Drupal 8 verder doorontwikkeld en heeft nu alles in huis om op een snelle en efficiënte manier uw gegevens te migreren van een oudere versie van Drupal (6 of 7) – of een ander CMS – naar Drupal 8. Denk hierbij aan het automatisch overzetten van pagina’s, nieuwsberichten, productfiches, enz … Het systeem kan de gestructureerde data in de databank inlezen en kopiëren naar het nieuwe platform. Drupal Migrate is dus geen automatisch script om een nieuwe website op te zetten in Drupal 8 maar het zal de opstarttijd een stuk versnellen waardoor u sneller online bent met uw nieuwe website. 

Eindeloze mogelijkheden

Mocht uw productcatalogus te beperkt zijn om een script te rechtvaardigen, dan zijn er misschien nog andere scenario’s denkbaar die voor u een meerwaarde kunnen betekenen. Denk hierbij aan:

  • het koppelen van klant- en bestelinformatie aan uw website waardoor uw klanten hun bestellingen (via de site als in uw winkel) kunnen opvragen;
  • automatische import van e-mailadressen in uw nieuwsbriefdatabank;
  • (anoniem) bestellingen importeren zodat u bij de producten op uw site een “andere klanten kochten ook”-blokje kan toevoegen zonder dat u hiervoor een echte webshop nodig heeft;
  • automatische herinneringsmails naar klanten als een bepaald product terug op stock is of de informatie wijzigt;
  • aanpassingen aan de lijst van dealers van uw product;
  • enz …

Trivali helpt u groeien!

U merkt dat er zeker een meerwaarde te halen valt uit het ophalen van data en het koppelen aan uw website: u bereikt nieuwe klanten, u fasciliteert uw bestaande klanten door het bieden van een extra service of stimuleert eenvoudigweg de verkoop.

U ziet het nog niet? Wij organiseren ook brainstormsessies waarbij we, startend van een wit blad, op zoek gaan naar die specifieke toepassing die een meerwaarde voor u en uw klanten kan betekenen.

U weet wat u wil? Contacteer ons dan snel voor een vrijblijvende babbel en u zal direct begrijpen waarom zoveel klanten al op onze expertise vertrouwen: eerlijkheid, transparantie en een duidelijke prijszetting zijn onze kernwoorden.