blank
Blog

Externe gegevens in jouw Drupal website inladen wordt eenvoudig dankzij Drupal migrate en Trivali.

Deel deze pagina
Drupal 8

Heb je ook het probleem dat jouw uitgebreide productinformatie in een aparte databank zit en deze regelmatig wijzigt? Dien je dan telkens jouw website (te laten) aanpassen om alles weer gelijk te krijgen, maar je hebt even geen tijd en jouw webmaster is ziek of met verlof?

Jouw website is dus niet meer up-to-date en (potentiële) klanten krijgen dus de verkeerde informatie waardoor een verkoop wordt misgelopen én de klant ontgoocheld afdruipt. Niet leuk!

Drupal Migration

Drupal migrate lost het op!

Heb je een Drupal-website, dan kunnen onze experts van Trivali jou helpen met het bouwen van een migratiescript dat op geregelde tijdstippen de gegevens inlaadt in de database van jouw site. Het migratiescript bouwen we op het framework van “Drupal migrate”. De gegevens kunnen zowel ingeladen worden uit een CSV-bestand, een andere databank (SQL, MySQL, …) of zelfs een externe server die via het web toegankelijk is.

Praktijkvoorbeeld: Q-connect, van Filemaker naar Drupal 8

Een interessant voorbeeld is Q-connect, een Europese verdeler van kantoormateriaal, dat Trivali een migratiescript liet bouwen om een duizendtal producten uit hun Filemaker-databank en de bijhorende productfoto’s en meertalige productfiches in één beweging te migreren naar hun nieuwe Drupal 8-website. De gegevens zaten dus verspreid over verschillende bronnen (Filemaker, netwerkdrive, enz …) maar hadden gelukkig een vrij gestandaardiseerde naamgeving (een voorwaarde voor een goed script).

De interne IT’er van Q-connect exporteert de gegevens uit Filemaker naar CSV. Het CSV-bestand wordt dan op regelmatige tijdstippen samen met de foto’s en productfiches op de webserver geplaatst. Met één druk op de knop start het script met het invoeren van de gegevens: nieuwe producten worden toegevoegd en bestaande aangepast. De foto’s en productfiches worden automatisch gekoppeld aan de juiste producten en binnen de minuut staat de website foutloos up-to-date.

Migrate Script

Ook voor het migreren van een ander CMS naar Drupal

Drupal Migrate werd in Drupal 8 verder doorontwikkeld en heeft nu alles in huis om op een snelle en efficiënte manier jouw gegevens te migreren van een oudere versie van Drupal (6 of 7) – of een ander CMS – naar Drupal 8. Denk hierbij aan het automatisch overzetten van pagina’s, nieuwsberichten, productfiches, enz … Het systeem kan de gestructureerde data in de databank inlezen en kopiëren naar het nieuwe platform. Drupal Migrate is dus geen automatisch script om een nieuwe website op te zetten in Drupal 8 maar het zal de opstarttijd een stuk versnellen waardoor je sneller online bent met jouw nieuwe website. 

Eindeloze mogelijkheden

Mocht jouw productcatalogus te beperkt zijn om een script te rechtvaardigen, dan zijn er misschien nog andere scenario’s denkbaar die voor jou een meerwaarde kunnen betekenen. Denk hierbij aan:

  • het koppelen van klant- en bestelinformatie aan jouw website waardoor jouw klanten hun bestellingen (via de site als in jouw winkel) kunnen opvragen;
  • automatische import van e-mailadressen in jouw nieuwsbriefdatabank;
  • (anoniem) bestellingen importeren zodat je bij de producten op jouw site een “andere klanten kochten ook”-blokje kan toevoegen zonder dat je hiervoor een echte webshop nodig hebt;
  • automatische herinneringsmails naar klanten als een bepaald product terug op stock is of de informatie wijzigt;
  • aanpassingen aan de lijst van dealers van jouw product;
  • enz …

Trivali helpt je groeien!

Je merkt dat er zeker een meerwaarde te halen valt uit het ophalen van data en het koppelen aan jouw website: je bereikt nieuwe klanten, je faciliteert jouw bestaande klanten door het bieden van een extra service of stimuleert eenvoudigweg de verkoop.

Je ziet het nog niet? Wij organiseren ook brainstormsessies waarbij we, startend van een wit blad, op zoek gaan naar die specifieke toepassing die een meerwaarde voor jou en jouw klanten kan betekenen.

Je weet wat je wil? Contacteer ons dan snel voor een vrijblijvende babbel en je zal direct begrijpen waarom zoveel klanten al op onze expertise vertrouwen: eerlijkheid, transparantie en een duidelijke prijszetting zijn onze kernwoorden.

Vraag uw gratis websiteanalyse aan!

Brengt uw website niet het rendement die u voor ogen had?
Blijft het aantal klanten op uw website achter?

Vraag dan nu uw gratis website analyse aan en onze expert Louis vertelt u in een 5-minuten video waar de grootste problemen zitten.