Blog

FIT-subsidies voor het bouwen van een nieuwe website of webshop

Deel deze pagina
subsidie-website-webshop
Als KMO is het belangrijk om online goed vindbaar te zijn en een professionele uitstraling te hebben. Een website of webshop laten bouwen kan echter een flinke investering zijn. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om subsidies te krijgen van FIT (Flanders Investment & Trade) voor het laten bouwen van een nieuwe website of webshop. In deze blogpost vertel ik je alles wat je moet weten over deze subsidies en hoe je ervoor in aanmerking kunt komen.

Wat zijn FIT-subsidies?

blank

FIT is een Vlaamse organisatie die Vlaamse bedrijven helpt om internationaal te groeien. Ze bieden verschillende ondersteuningsmogelijkheden aan, waaronder subsidies voor het laten bouwen van een nieuwe website of webshop.

  • Standaard subsidie: €3.000.
  • Voor kmo’s die sedert 1 september 2005 minder dan 4 goedgekeurde subsidieaanvragen hebben bij FIT: €4.500.

Voorwaarden voor het verkrijgen van FIT-subsidies

Om in aanmerking te komen voor de subsidies van FIT moet je als KMO aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je bedrijf gevestigd zijn in Vlaanderen en moet je kunnen aantonen dat de website of webshop gericht is op de internationale markt. Daarnaast moet je bedrijf minimaal één jaar actief zijn, mag de jaaromzet niet hoger zijn dan €50 miljoen en moet je personeel in dienst hebben.

Welke kosten worden gesubsidieerd?

De subsidies van FIT dekken een breed scala aan kosten die gepaard gaan met het bouwen van een nieuwe website of webshop. Hierbij kun je denken aan diverse kosten zoals voor het ontwerp, de ontwikkeling, het inhuren van een vertaler, het maken van professionele foto’s en het schrijven van webteksten. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat alleen de kosten die gemaakt worden na goedkeuring van de subsidieaanvraag in aanmerking komen voor de subsidie.

Hoe vraag je FIT-subsidies aan?

Als je als KMO interesse hebt in de subsidies van FIT, dan kun je een aanvraag indienen via de website van FIT. Het is hierbij belangrijk om een goed onderbouwde aanvraag in te dienen, waarin je aantoont dat je aan alle voorwaarden voldoet en dat je website of webshop gericht is op de internationale markt. Indien nodig kunnen wij je hierbij helpen. Na goedkeuring van de aanvraag kun je aan de slag met het bouwen van je nieuwe website of webshop.

Laat Trivali je nieuwe website of webshop bouwen met FIT-subsidies

Als ervaren webbouwer kunnen wij je helpen bij het indienen van de subsidieaanvraag en bij het bouwen van je nieuwe website of webshop. We hebben ruime ervaring in het bouwen van websites en webshops die voldoen aan de voorwaarden van FIT en die gericht zijn op de internationale markt. Bovendien kunnen we je adviseren over de beste digitale strategie om het maximale uit je nieuwe website of webshop te halen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Vraag uw gratis websiteanalyse aan!

Brengt uw website niet het rendement die u voor ogen had?
Blijft het aantal klanten op uw website achter?

Vraag dan nu uw gratis website analyse aan en onze expert Louis vertelt u in een 5-minuten video waar de grootste problemen zitten.