Blog

Drupal 7 end of life? Tijd om uw oude Drupal 7 website te vervangen door een nieuwe!

Deel deze pagina
In de snelle wereld van het internet is het essentieel om voorop te blijven lopen (of toch minstens om mee te blijven) met de technologische vernieuwingen. Drupal 7 wordt nog even in leven gehouden tot januari 2025 maar als eigenaar van een Drupal 7-website is het nu toch wel tijd om uw bestaande website los te laten en een sprong voorwaarts te maken door te investeren in een nieuwe, meer hedendaagse website.

Drupal 7 end of life? De evolutie van het web staat niet stil!

Het internet is voortdurend in ontwikkeling, en websites moeten zich aanpassen om relevant te blijven. Met de komst van nieuwe technologieën en verbeterde beveiligingsmaatregelen wordt het steeds belangrijker om te upgraden naar een moderner Content Management Systeem, kortweg CMS. Drupal 7, dat sinds 2012 op de markt is, heeft zijn waarde bewezen maar momenteel zijn er betere systemen op de markt die tal van voordelen bieden op het gebied van prestaties, beveiliging, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Veel Drupal 7 websites zijn ook niet responsive of niet mee met de nieuwste technieken op vlak van SEO (zoekmachine optimalisatie) waardoor uw website niet goed (meer) gevonden wordt in Google. Dit heeft direct invloed op uw bezoekersaantallen en daar uitvloeiende business.

Ik heb nog veel tijd want beveiligingsupdates voor Drupal 7 stoppen pas in 2025. Ja, maar ...

Eén van de belangrijkste reden om over te stappen naar een nieuwe CMS is dat er geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht. Nu denkt u misschien: er is nog tijd tot januari 2025, tijd genoeg dus! Dat is echter maar deels correct! 

Drupal core blijft dus tot die datum, als u de nodige updates installeert natuurlijk, beschermd tegen hackers.  Dit komt omdat de Drupal Association hiervoor instaat.

Echter, zij staan niet in voor de extra modules waarmee uw site uitgebreid werd. Deze zullen in sommige gevallen niet meer geupdated worden. Dit komt omdat deze onderhouden worden door vrijwilligers, en als zij ermee stoppen, dan is de module niet meer veilig, en dus ook de gehele site potentiëel hackbaar. U webbouwer zal dan zelf een update moeten schrijven of de module moeten vervangen door een andere. Beide oplossingen zijn riskant en veel werk. 

Maar natuurlijk is Drupal tegen 2025 wel al 14 jaar oud, waardoor uw site écht niet meer mee is met de nieuwste technologiën op de markt, traag kan zijn en dus ook niet goed zal verschijnen in de zoekresultaten.

Dus overweeg zeker de investering in een nieuw CMS.

Days
Hours
Minutes
Seconds

Ga voor verbeterde prestaties en snelheid

Een van de belangrijkste redenen om over te stappen naar een nieuwe website is het verbeteren van de prestaties en snelheid. Nieuwere versies van Drupal, zoals Drupal 9, hebben optimalisaties die resulteren in kortere laadtijden en betere prestaties. Dit is cruciaal omdat gebruikers een naadloze ervaring verwachten en elke seconde telt. Daarnaast hecht Google ook veel ervaring aan snelheid en zal een website die vlugger ingeladen wordt, ook hoger verschijnen in de zoekresultaten. Met een nieuwe website kunt u de concurrentie een stap voorblijven en uw bezoekers een soepele en responsieve gebruikerservaring bieden.

Uitbreidbaarheid en functionaliteit van uw nieuw CMS

Als uw bedrijf groeit, moet uw website kunnen meegroeien. Nieuwere versies van een Content Management Systeem, kortweg CMS, bieden uitgebreide functionaliteit en flexibiliteit, met een breed scala aan modules en extensies om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Of het nu gaat om e-commerce, contentbeheer, mobiele responsiviteit of integratie met externe systemen, een nieuw CMS stelt u in staat om uw online aanwezigheid te verbeteren en uw bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen. Met de juiste tools tot uw beschikking kunt u een boeiende gebruikerservaring bieden en uw website naar nieuwe hoogten brengen.

Opgelet: het is niet noodzakelijk om voor Drupal te kiezen voor uw nieuwe website. WordPress kan, onder bepaalde omstandigheden, zelfs een betere keuze zijn. De keuze voor een nieuw CMS moet doordacht gebeuren op basis van (toekomstige) doelstellingen, budget en verwachtingen.

drupal 10

Wanneer kies ik voor een nieuwe Drupal website?

Kies voor Drupal voor uw nieuwe site/shop/platform als u nood heeft aan …

  • Schaalbaarheid: Drupal biedt uitgebreide flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor het geschikt is voor complexe websites met veel bezoekers en complexe functionaliteiten.
  • Complexe beveiligingsmogelijkheden: Drupal heeft een solide reputatie op het gebied van beveiliging en biedt ingebouwde beveiligingsfuncties, zoals uitgebreide gebruikersrechten en toegangscontrole.
  • Geavanceerde E-commerce functionaliteit: Drupal biedt krachtige e-commerce mogelijkheden via modules zoals Drupal Commerce, waardoor het een goede keuze is voor het opzetten van online winkels. Door zijn uitbreidbaarheid kunnen ook vlot nieuwe functionaliteiten bijgeprogrammeerd worden om het unieke project op maat te verkrijgen.
  • Internationalisering: Drupal biedt uitgebreide ondersteuning voor meertalige websites en internationale inhoud, met ingebouwde taal- en lokalisatiefuncties. Websites met meer dan 10 talen zijn geen enkel probleem.
  • Multisite beheer: dankzij de ingebouwde functionaliteit voor het beheren van meerdere websites vanuit één installatie is het efficiënt voor organisaties met meerdere sites en webmasters. We bouwden al platformen met 7 sites op 1 installatie.

Wanneer is WordPress een betere keuze?

Drupal is dus voornamelijk geschikt voor complexe websites die een aanpak op maat nodig hebben. Voor kleinere websites met minder noden is WordPress een interessant alternatief. Wij raden WordPress dan ook aan als u zoekt naar:

  • Flexibiliteit: WordPress is flexibel en schaalbaar, maar over het algemeen beter geschikt voor kleinere tot middelgrote websites en eenvoudigere functionaliteit.
  • Eenvoudig content beheer: WordPress is gebruiksvriendelijk en biedt een intuïtief CMS waarmee het voor de webmaster eenvoudig is om inhoud toe te voegen of aan te passen.
  • Een kleine webshop: WordPress biedt veel e-commerce mogelijkheden met WooCommerce en bijhorende plugins, maar deze zijn mogelijk niet zo geavanceerd als die van Drupal. Doch kan dit volstaan voor veel shop-eigenaars.
  • Veel uitbreidingsmogelijkheden: WordPress heeft een van de grootste gemeenschappen van alle CMS-platforms, waardoor er een overvloed aan bronnen, plugins en thema’s beschikbaar is. Het nadeel is dat de beste plugins met de uitgebreide functionaliteiten betalend zijn.

Vervang uw oude website nu!

Het vervangen van uw oude Drupal 7-website door een nieuwe is een essentiële stap om voorop te blijven lopen in de digitale wereld. Verbeterde prestaties, verhoogde beveiliging, uitbreidbare functionaliteit en verbeterde gebruiksvriendelijkheid zijn slechts enkele van de vele voordelen die een nieuwe website met zich meebrengt. Wacht niet langer, maak vandaag nog een sprong vooruit en versterk uw online aanwezigheid!

Op zoek naar een Drupal specialist?​

Contacteer ons voor een afspraak. De koffie zal klaarstaan. ☕

Vraag uw gratis websiteanalyse aan!

Brengt uw website niet het rendement die u voor ogen had?
Blijft het aantal klanten op uw website achter?

Vraag dan nu uw gratis website analyse aan en onze expert Louis vertelt u in een 5-minuten video waar de grootste problemen zitten.