Trivali webdevelopment

SSL certificaat

Installeer een SSL-certificaat en voorkom dat je site als onveilig wordt gemarkeerd

Geeft uw bezoekers een veiliger gevoel

Uit onderzoek blijkt namelijk dat je meer verkoopt en minder afgehaakte bestellingen heeft wanneer je website of shop beschikt over een SSL-certificaat. Dit omdat de bezoeker meer zekerheid heeft dat hij zich op een veilige website bevindt en zo sneller geneigd is om over te gaan tot een aankoop.

https Url

Met een SSL-certificaat (of https:// voor uw webadres) is de bezoeker zeker dat alle gegevens die vanaf zijn computer naar uw website, en omgekeerd, verstuurd worden, versleuteld zijn en niet door derden onderschept kunnen worden.

Google Chrome zal websites zonder SSL als “onveilig” markeren

Daarnaast zal Google Chrome websites die niet over een SSL-certificaat (HTTPS) beschikken vanaf juli 2018 automatisch als “onveilig” markeren, ook al worden er geen persoonlijke gegevens van de bezoeker uitgewisseld. (Bron: https://tweakers.net).

Treatment HTTP Pages

Het niet hebben van een certificaat zal er dus toe leiden dat bezoekers minder lang op uw website zullen vertoeven en potentieel denken dat uw website onveilig is en misschien gehackt. En dit is niet ideaal voor uw imago!

Uw website hoger in de zoekresultaten

HTTPS beveiligde websites krijgen een grotere kans om hoger in Google te scoren dan HTTP sites. Sinds 2014 worden beveiligde websites hoger geplaatst in de zoekresultaten dan niet beveiligde (HTTP) websites. De mate waarin je website beveiligd is, is dus een ranking factor.

Dit is echter een beperkte factor en zal uw site zeker niet van pagina 10 naar pagina 1 brengen, maar het speelt wel mee natuurlijk.

Ga dus voor “secure”!

Zorg er dus voor dat uw website-adres er zo uitziet, zodat u zeker geen bezoekers wegjaagt.

Https