Zoekmachine optimalisatie

U heeft een website? Proficiat! Maar nu? Vinden gebruikers hun weg naar uw website en zijn dit ook de juiste gebruikers? Daarom is het belang van SEO groot: de juiste gebruikers trekken naar uw website met de juiste zoekwoorden en graag zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google staan.

Maar zoekmachine optimalisatie is meer dan juiste zoekwoorden plaatsen op de website. Er komt iets meer bij kijken. En daarvoor heeft u een expert nodig.

blank

Wat is SEO?

Zoekmachine optimalisatie is beter bekend als “SEO”. Het woord zegt het zelf, door allerlei soorten aanpassingen gaat u uw website of webshop optimaliseren voor zoekmachines zoals Google en dus ook automatisch stijgen in de zoekresultaten.

Daarnaast is het belangrijk om voldoende relevante inhoud op uw website te hebben. Een website met 10 landingspagina’s en uitgebreide teksten zal veel makkelijker bovenaan komen te staan in Google dan een website met een beperkt aantal pagina’s en weinig.

 

Ook is het hanteren van meta titles en meta descriptions ook zeer belangrijk voor Google. De meta title, het woord zegt het zelf, is een titel voor de pagina. De description omvat een korte beschrijving van de pagina. Het is best om beide te beginnen, met een specifiek zoekwoord dat gerelateerd is aan de pagina. Als u dat keyword terugkerend zal gebruiken, zal u in Google automatisch meer zichtbaar worden als er gezocht wordt op dat zoekwoord. En zo bereikt u ook de kwalitatieve gebruikers.

SEO optimalisaties: van analyse naar actie

Natuurlijk is SEO optimalisaties veel meer dan juiste keywords plaatsen. Daarom voeren wij een SEO analyse uit om te bepalen waar uw website nog beter kan scoren in de zoekmachines. Dankzij de lijst met aandachts- en actiepunten maken we prioriteiten waar onze in-house marketeer direct mee aan de slag gaat.

blank

Meer bezoekers op uw site nodig?

Neem dan contact op met ons. De koffie zal klaarstaan. ☕

blank