fbpx CVO Gent | Trivali - webdesign Lochristi

Sluit menu

Menu

CVO Gent

CVO GENT is het enige stedelijke centrum voor volwassenenonderwijs in Oost-Vlaanderen. Dit centrum staat voor unieke, traditionele en vernieuwende opleidingen binnen de pijlers ambachten, techniek, voeding, talen, ICT en algemene vorming. We namen de bestaande Drupal 7-website over van een andere webontwikkelaar omdat deze de technische uitdagingen te hoog gegrepen vond.

Trivali = technische partner

Zodra we de website hebben overgenomen, zijn eerst de beveiligingsupdates uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de website terug up-to-date is, en minder kans heeft om gehackt te worden. In totaal waren er 24 updates voor deze website beschikbaar.

Hernieuwde focus

Na de updates hebben we ons vooral de vraag gesteld, wat is het belangrijkste onderdeel aan deze website? Snel kwamen we tot het besluit dat dit de nieuwsartikelen en opleidingen waren. We hebben de homepage aangepast, zodat de bezoeker snel de focus kan leggen op de nieuwsartikelen & opleiding die CVO Gent aanbiedt.

Herprogrammatie weergave modules & cursussen

In de vorige versie kreeg je als je op een opleiding klikt een pop-up met daarin de nodige informatie over de cursus. Wegens de lange laadtijden en de beperkte gebruikersvriendelijkheid van de bezoeker toe, hebben we dit geherprogrammeerd zodat een bezoeker naar een nieuwe pagina doorklikt met hierin alle informatie over de cursus. Naast snellere laadtijden en meer mogelijkheden tot het bieden van informatie zorgen deze extra pagina's ook voor verbeterde vindbaarheid op het web.

Verbeterde integratie met Informat API

De website is voor de cursussen verbonden met de API van Informat, waar realtime het aantal beschikbare plaatsen en de algemene cursusinformatie opgehaald kan worden. We herprogrammeerden de code omdat de vorige versie niet optimaal met geheugen omging, en er ook enkele koppelingen tussen modules en cursussen niet beschikbaar waren (zoals de cursusprijs en de extra kosten). De klant was tevreden, en wij dus ook!