Blog

Is deze webshop veilig? Lees onze 7 tips om erachter te komen!

Deel deze pagina

Black Friday, het is bijna zover! De sales van het jaar, gevolgd door Cyber Monday. Iedereen wil een koopje doen, klein of groot. En we zien het allemaal op social media, de advertenties van grote kortingen. Bedrijven en vooral webshops maken het ons makkelijk, 1 klik op de link en je komt rechtstreeks op het product terecht. Toevoegen aan het winkelwagentje en kopen. Maar hoe betrouwbaar zijn deze sites nu eigenlijk? Lees onze tips hoe je een niet betrouwbare webwinkel herkent.

Tip 1: HTTPS vs HTTP

Vermijd websites die een URL hebben beginnend met http. Bij betrouwbare websites staat er https. Je kan dit ook herkennen aan het slotje voor je URL. Als het slotje rood kleur, of een melding geeft, ga je beter weg van de website.

Tip 2: Match tussen URL en producten

Spreekt je webadres over schoenen, maar verkoopt de website hondenspeeltjes? Dan koop je daar beter niet!

Tip 3: Algemene indruk

Hierbij zijn er enkele indicaties:

  • Staan er veel spel- of taalfouten op de website
  • Heb je de indruk dat hij vertaalt is door Google translate
  • Zijn de foto’s van mindere kwaliteit
  • Staat er een watermerk van een ander merk op de foto

Tip 4: Reviews

Controleer of het bedrijf reviews heeft, en niet enkel op de webshop zelf. Ga het bedrijf opzoeken in combinatie met ‘reviews’. Je zal snel ontdekken of gebruikers tevreden waren. Deze check kan je ook doen op facebook. Bezoek de facebookpagina en kijk eens hoe gebruikers daar reageren.

Tip 5: Contactgegevens

Zijn de contactgegevens duidelijk? Ligt het bedrijf niet midden in de woestijn?
Een .be webshop, betekend niet dat het een Belgische én betrouwbare webshop is.

Tip 6: Check betaalwijze

Vermijd te betalen via een link die je krijgt in een e-mail. Deze is vaak niet betrouwbaar! Vermijd daarbij ook internationale transfers.

Tip 7: Lees de voorwaarden

We zijn er allemaal schuldig aan, snel de voorwaarden doorlezen voor je iets koopt. Als je de webshop niet vertrouwd, raden wij toch aan deze wat beter te lezen. We willen toch even meegeven, mocht je zelf slachtoffer zijn van een malafide webwinkel, meld dit probleem dan bij het meldpunt van FOD Economie.

Vraag uw gratis websiteanalyse aan!

Brengt uw website niet het rendement die u voor ogen had?
Blijft het aantal klanten op uw website achter?

Vraag dan nu uw gratis website analyse aan en onze expert Louis vertelt u in een 5-minuten video waar de grootste problemen zitten.