blank
Blog

Wereldmarktleider duivengenetica kiest voor Trivali

Deel deze pagina
Pigen Logo

PiGen – ‘pigeon genetics’ – is een Belgisch bedrijf dat genetisch onderzoek van sportduiven aanbiedt via een door Trivali op maat gemaakt webplatform. Onderzoek naar afstamming en genetische kwaliteit zijn heel belangrijk bij de aan- en verkoop van deze duiven.

Ruben

PiGen leidt dit genetisch onderzoek in goede banen via een strikte procedure en zeer kwalitatieve DNA-tests. Het coördineert de ouderschapsbepalingen van sportduiven, schrijft certificaten uit die het ouderschap garanderen en verzamelt alle wetenschappelijke informatie over het DNA van de duif.

PiGen is wereldmarktleider met deze services. De geïntegreerde weboplossing en digitale workflow die Trivali uitwerkte, spelen een cruciale rol in dit succes. PiGen zaakvoerder Ruben Lanckriet legt uit waarom hij voor Trivali koos voor automatisering en webdevelopment.

Wat is jullie businessmodel? Waar bieden jullie meerwaarde?

RL: In de sportduivenwereld gaat veel geld om. Een duif met goede genen kan duizenden euro’s waard zijn, een kampioen nog meer. Een DNA-certificaat bepaalt dus mee de handelswaarde van het dier. Voor verkopers en kopers is het daarom essentieel te kunnen vertrouwen op de DNA-analyses en de daarbij horende certificaten. Als PiGen zorgen we dat het certificatieproces foutloos verloopt en dat betrokken partijen de DNA-stamboom online kunnen checken.

DNA

Hoe speelt de automatisatie van de PiGen website daarin een rol?

RL: Klanten kunnen online een DNA-test bestellen. Vanaf de bestelling tot het afleveren van het certificaat verloopt alles via een geautomatiseerde workflow. De nodige documenten en zakjes voor DNA-stalen met scanbare barcodes voor de dierenarts en de klant worden aangemaakt om het foutenrisico radicaal te beperken. Die geautomatiseerde identificatieprocedure sluit menselijke fouten zo goed als uit bij de intake van een DNA-staal in het laboratorium.

Hoe reageren klanten?

RL: Ons systeem is eenvoudiger en sneller geworden en dat appreciëren onze klanten. Ze zijn zeer tevreden over de professionele certificaten. Daarop staat een QR-code waarmee ze de echtheid van onze DNA-certificaten kunnen controleren, ook online via hun smartphone. DNA-certificaten zijn fraudegevoelig, dus die controle en traceerbaarheid maken een wereld van verschil.

Hoe verloopt de samenwerking met Trivali?

RL: Dit is onze derde website. Vroeger hadden we een semi-automatisch systeem, maar moesten we zelf links leggen tussen de webdatabanken en Access. Nu heeft Trivali die digitale workflows volledig geautomatiseerd. We zijn bewust begonnen met een solide basiswebsite en hebben stapsgewijs functionaliteiten toegevoegd.

In onze vroegere website werkten alle functionaliteiten, maar aanpassingen waren zeer duur en niet of slechts zeer moeizaam realiseerbaar. Nu krijgen we een realistische offerte voor elke stap.

Je voelt dat Trivali op de lange termijn wil samenwerken en een duurzame relatie aangaat met zijn klanten. We kunnen rekenen op een snelle, goede service en opvolging. Wat betreft onze nieuwe website werkt gewoon alles, het verschil in prijs en kwaliteit is gigantisch.

Kan je de impact van de nieuwe platform in cijfers uitdrukken?

RL: Sinds de lancering van het nieuwe platform moeten er door ons bijna geen manuele handelingen meer worden uitgevoerd en verloopt alles dus veel vlotter. Ook het aantal klanten en bestellingen zijn toegenomen. Zakelijk gezien is dit absoluut een interessante investering op de lange termijn.

Pigen Logo

Ook interesse om uw business te automatiseren?

Ontdek onze passie voor geavanceerde projecten bij een vrijblijvend gesprek bij ons in Lochristi ofwel bij u op kantoor. Tijdens dit gesprek stelt u uw project voor en leggen we piekfijn uit hoe wij uw project kunnen bouwen en nog beter kunnen maken.

Nadien krijgt u een offerte die we samen overlopen zodat voor u uw investering duidelijk is en hoe de return on investment eruit kan zien. Wij zullen er alles aan doen om van uw project een succes te maken.

Vraag uw gratis websiteanalyse aan!

Brengt uw website niet het rendement die u voor ogen had?
Blijft het aantal klanten op uw website achter?

Vraag dan nu uw gratis website analyse aan en onze expert Louis vertelt u in een 5-minuten video waar de grootste problemen zitten.