Blog

Drie gratis WordPress plugins om jouw product zonder webshop online te verkopen

Deel deze pagina
Wil je graag je e-book met waardevolle kennis, documenten of cursus verkopen, dan is het handig om dit online via je eigen website te doen. Maar hoe begin je daaraan zonder fors te investeren in een volledige webshop? Ik leg het je graag uit!

Verkoop je via jouw eigen site, dan blijft de klant binnen jouw merkbeleving en wordt hij niet afgeleid door andere producten van andere verkopers. Daarnaast vermijd je zo ook servicekosten die je zou betalen aan externe platformen.

Voor de eenvoud van het voorbeeld ga ik ervan uit dat je telkens één product of dienst wenst te verkopen per pagina. De stappen zijn dan eenvoudig:

  1. Maak een wervende pagina met een zo eenvoudig mogelijk webformulier. Hier verzamel je de contactgegevens en e-mailadres van de klant.
  2. De klant wordt (automatisch) doorgestuurd naar een betalingsplatform (Paypal, Stripe, Mollie, …) om de betaling af te handelen.
  3. Na betaling komt de klant op de bevestigingspagina op jouw site en krijgt hij een link naar een PDF-download of kalenderitem. Tip: stuur de klant ook een mail met daarin dezelfde informatie. Zo heeft hij deze ook in z’n mailbox.

 

blank

Is je bestaande website gebouwd met WordPress, dan kan je eenvoudig een plugin installeren. Meestal is de gratis versie nét niet goed genoeg om complexe formulieren te maken, dus een kleine investering kan nodig zijn. We raden één van volgende plugins aan:

  • Gravity Forms Pro: een zeer uitgebreide form builder die (mits pro-versie van 159 USD/jaar) betalingen via Stripe of Mollie kan ontvangen. Hiermee kan je uitgebreide flows, bevestigingsmails en dergelijke meer bouwen. Een aanrader!
  • Contact Form 7: een goed, gratis alternatief, waarmee je met beperkte technische kennis een koppeling kan maken met Stripe. Deze stuurt wél bevestigingsmails uit.
  • Paytium: een eenvoudig formulier dat je kan koppelen aan Mollie, in de gratis versie kan je echter geen bevestigingsmail sturen.

 

Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere alternatieven zoals Elementor Pro of WP Forms, maar deze zijn ook allemaal betalend. Heb je die al op je site staan, dan is het natuurlijk een no-brainer om voor deze oplossing te kiezen!

Afhankelijk van de door jou gekozen oplossing zal je dus ook een (gratis) account moeten aanmaken bij Stripe of Mollie. Hou er bij je prijszetting rekening mee dat er per betaling kosten in rekening worden gebracht. Dit is meestal een vast bedrag plus een percentage van het te betalen bedrag.

Zo, met deze stap ben je alvast op weg geholpen. Voor meer tips over een vlottere online verkoop, kan je hier ons e-book met 11 tips voor een optimale online verkoop downloaden.

Inspiratiegesprek nodig?

Contacteer ons voor een afspraak. De koffie zal klaarstaan. ☕

Wilt u liever eerst een online meeting om te sparren over uw (toekomstige) website? Leg dan een inspiratiegesprek van een half uurtje vast met Louis! 🧑‍💻

blank

Vraag uw gratis websiteanalyse aan!

Brengt uw website niet het rendement die u voor ogen had?
Blijft het aantal klanten op uw website achter?

Vraag dan nu uw gratis website analyse aan en onze expert Louis vertelt u in een 5-minuten video waar de grootste problemen zitten.