Realisaties

Een performante Drupal Commerce webshop voor Vamatec

Drupal
vamatec zagen slijpschijven webshop
 • Geïntegreerde website en webshop in Drupal 8
 • 200+ (sub)productcategorieën, 1000 producten met elk hun varianten
 • Kwantumkorting bij grotere aantallen
 • Optimale marketingkoppeling via Campaign Monitor
 • Veilig online betalen met MultiSafePay
 • Koppeling met MS Navision voor snelle productingave
 • Snel en eenvoudig in gebruik
 • Support & opleiding van de gebruikers

Vamatec: online groei met een nieuwe webshop

Vamatec uit Deinze is exclusief invoerder en verdeler van een compleet pakket aan kwalitatief en professioneel gereedschap voor de metaalverwerkende nijverheid. Daarnaast is dit B2B-bedrijf ook gespecialiseerd in het geven van klantgericht advies, technische expertise en service.

Met hun bestaande website konden ze enkel via de nieuwsbrief klanten op een eenvoudig webformulier producten laten aankopen. Om online groei te verwezelijken was een nieuwe website met shop noodzakelijk.

Vamatec - Webshop

Het project was complex door de integratie met MS Navision en programmatie in Drupal op maat zoals de geavanceerde prijsberekeningen, diverse BTW-tarieven en externe API-koppelingen.

De keuze voor Trivali was dan ook evident: door onze jarenlange knowhow in het bouwen van performance websites en webshops in Drupal 8 waren we de geschikte technische partner voor dit groeiproject.

Vamatec

Het analyse proces & de perfecte customer journey

Een vernieuwing van de website zorgt meteen ook voor opportuniteiten omtrent service naar de eindklant. Daarom starten we met een grondige analyse van de doelstellingen en requirements.

Er werden 5 grote doelen vastgelegd:

 • Een geïntegreerde site en shop waarbij de customer journey voorop staat: vanuit marketingcampagnes de klant optimaal inspireren en aanzetten tot aankopen in de shop.
 • De shop blijft performant met 200+ productcategorieën en meer dan 1000 producten met hun varianten. Daarnaast moeten kwantumkortingen mogelijk worden gemaakt.
 • Koppeling met MS Navision zodat het updaten updaten van prijzen en producten op de webshop weinig manuele handelingen vereist.
 • Buitenlandse BTW-regels (intracommunautaire verkoop) dienen gerespecteerd te worden.
 • Betalen via overschrijven voor nieuwe klanten en online betaling via MultiSafePay voor goedgekeurde klantenaccounts.

De oplossing

Dit project werd in samenwerking met marketingbureau Berleau aangepakt: zij leverden de algemene look en feel aan en Trivali stond in voor de technische realisatie in Drupal 8 en Drupal Commerce. Vamatec ziet direct resultaat van zijn investering: de producten zijn nu direct toegankelijk voor hun klanten. Door deze modernisering van de sales funnel kan Vamatec zijn marktpositie versterken en uitbreiden door zeer snel en efficiënte e-mail campagnes met landingspagina’s op te zetten met een hele hoge ‘customer conversion’.  Daarnaast is de koppeling met Navision een efficiëntieboost waardoor de producten en aangepaste prijzen veel sneller beschikbaar zijn in de webshop.

Trivali zorgde ook voor een diepgaande opleiding van de users in het gebruik van de webshop. Als laatste staat Trivali ook garant voor een blijvende support van de Vamatec webshop.

Vamatec heeft de slimme keuze gemaakt om te innoveren en moderniseren. Deze investering leidt gegarandeerd tot digitale groei en een mooie ROI.

Onze expertise nodig?

Contacteer ons voor een afspraak. De koffie zal klaarstaan. ☕

blank

Vraag uw gratis websiteanalyse aan!

Brengt uw website niet het rendement die u voor ogen had?
Blijft het aantal klanten op uw website achter?

Vraag dan nu uw gratis website analyse aan en onze expert Louis vertelt u in een 5-minuten video waar de grootste problemen zitten.