Blog

Redenen om sociale media in uw webshop te integreren

Deel deze pagina
social media webshop

Continue updates

Door een (social media) integratie te maken in uw webshop kunt u uw recentste posts automatisch laten verschijnen. Op die manier kunt u de bezoeker steeds vernieuwende content geven zonder veel onderhoudswerk. Zeker wanneer er geen blog op uw website is, kan dit zorgen voor een connectie en dynamische look. (Het up to date blijven met de huidige trends in het digitaal landschap is ook van cruciaal belang. Het achter blijven op hippe trends zorgt voor een potentieel achteruit gang van uw marktwaarde. Zoals het spreekwoord het zegt: stil staan is achteruit gaan) Afhankelijk van het onderwerp van uw bedrijf, kunt u kiezen tussen een integratie met een luchtigere sociale media of een serieuzer kanaal. Kiest u bijvoorbeeld voor een koppeling met LinkedIn, dan komen uw posts over vacatures ook meteen te voorschijn op uw webshop. Zo geeft u meteen de vacature mee, (en geeft u aan dat …. )alsook dat u een groeiend bedrijf bent. 

Crossreferencing

U wilt uw bezoeker op uw kanalen houden. Dit kan door interne links naar andere webshop pagina’s maar ook door uw bezoekers door te verwijzen naar uw sociale media. Vaak wordt de omgekeerde doorverwijzing ingesteld in posts op sociale media. Zo kan uw bezoeker van een luchtigere post of korte kennismaking doorschakelen naar de website waar ze meer informatie kunnen vinden. Maar omgekeerd kan een bezoeker van uw website ook interesse hebben in uw sociale media. Daar kan men een vlug (snel) overzicht krijgen van de recente activiteiten, misschien een blik achter de schermen of een eerder luchtigere inkijken van uw bedrijf.

Facebook & Instagram catalogus

Afhankelijk van uw systeem, is het mogelijk om de producten van uw webshop automatisch te linken aan een Facebook catalogus. Door deze koppeling worden aanpassingen in uw webshop, automatisch doorgevoerd in uw Facebook catalogus. Hetzelfde geldt voor een Instagram catalogus. Deze is echter enkel toegestaan voor bepaalde bedrijven, bepaald door Instagram zelf. Onderschat het opkomend belang van deze kanalen niet. Steeds meer verkopen gebeuren via sociale media. U mist deze boot dus best niet door meteen uw sociale media te integreren in uw webshop.

Trivali neemt vaak projecten over om websites en webshops tot een hoger level te krijgen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden voor jouw e-commerce te bekijken.

Vraag uw gratis websiteanalyse aan!

Brengt uw website niet het rendement die u voor ogen had?
Blijft het aantal klanten op uw website achter?

Vraag dan nu uw gratis website analyse aan en onze expert Louis vertelt u in een 5-minuten video waar de grootste problemen zitten.